NIEUWS & ACTUALITEITEN

CONTACTGEGEVENS

FEA © 2014  |  Privacy Policy

TEL. 035-6010793 SPOED 06-15637730

FEA VERLOSKUNDIGEN

Beppie Benschop

Joyce van Steeg

Eveline van der Woud

 

PRAKTIJKADRES

Dalplein 61

3762 BN Soest

Telefoon     035-6010793

Spoed        06-15637730

Email         info@fea-verloskundigen.nl

Welkom bij verloskundigenpraktijk fea, verloskundige soest, verloskundigenpraktijk soest, soesterberg, zwanger in soest, bevallen in soest, echo in soest, verloskundigen, zwangeschap soest, vitae, verloskundigenpraktijk, bevalling, kraambed, geboorte baby, borstvoeding, badbevalling, thuisbevalling, ziekenhuisbevalling

ZIEKENHUISBEVALLING

DE POLIKLINISCHE BEVALLING. 

Als je in het ziekenhuis wilt bevallen onder begeleiding van een verloskundige heet dit een poliklinische bevalling.

 

In de omgeving van Soest kun je in drie ziekenhuizen bevallen. Meander Medisch Centrum in Amersfoort, Tergooiziekenhuizen te Blaricum en het UMC in Utrecht.

 

Bij een poliklinische bevalling vergoedt je verzekeraar vaak niet alles, vaak moet je een eigen bijdrage betalen. Meestel is dat rond de €450,-. Informeer bij je verzekeraar of je de bijdrage moet betalen.

 

JE BEVALLING BEGINT, MOET JE NU METEEN NAAR HET ZIEKENHUIS? 

Wanneer je in het ziekenhuis bevalt hoef je niet meteen naar het ziekenhuis wanneer je bevalling begint. Bel ons wanneer je denkt dat de bevalling begonnen. Wij komen dan bij je thuis. Afhankelijk van hoe snel het gaat zullen we bij de visite beslissen of het tijd wordt om naar het ziekenhuis te gaan. Wij maken contact met het ziekenhuis en regelen de verloskamer voor je.

 

Als we naar het ziekenhuis gaan, rijden we meestal met zijn allen naar het ziekenhuis. Je mag dan ook gewoon met eigen vervoer naar het ziekenhuis. Ook mag je met ons meerijden. Heel soms moeten wij nog even iets regelen en komen wij iets later naar het ziekenhuis. Bij het ziekenhuis staat een rolstoel voor je klaar en ook de verloskamer is helemaal in gereedheid voor je bevalling gebracht.

 

ZORG OOK BIJ EEN ZIEKENHUISBEVALLING VOOR EEN GOEDE THUISSITUATIE 

Ook voor een ziekenhuisbevalling is het belangrijk dat je je goed voorbereidt. Je moet hiervoor het volgende regelen. Immers in de kraamperiode moet je goed verzorgd kunnen worden door de kraamverzorgster. Kijk voor wat je moet regelen bij het kopje voorbereiding.

 

Ook bij een thuisbevalling moeten we je huis makkeljk kunnen vinden. Zorg daarom voor goede buitenverlichting en een zichtbaar naamplaatje. Woon je afgelegen zorg dan voor een goede routeomschrijving.

 

WAT MOET ER IK MEENEMEN NAAR HET ZIEKENHUIS?

Neem de volgende spullen mee naar het ziekenhuis

૦ Je zwangerschapskaart

૦ Je ponskaartje

૦ Je verzekeringspasje

૦ Je ziekenhuistas. Hierin zit kleding voor jezelf, slaapkleding voor jezelf, toilettas, babykleding, babymutsje, jasje of dekentje voor je baby, fototoestel, portemonnee, mobieltje. Je hoeft niks uit je kraampakket mee te nemen.

૦ Maxi cosi.

 

 
X

Wachtwoord

Verkeerd wachtwoord, stuur ons een mail