NIEUWS & ACTUALITEITEN

CONTACTGEGEVENS

FEA © 2014  |  Privacy Policy

TEL. 035-6010793 SPOED 06-15637730

FEA VERLOSKUNDIGEN

Beppie Benschop

Joyce van Steeg

Eveline van der Woud

 

PRAKTIJKADRES

Dalplein 61

3762 BN Soest

Telefoon     035-6010793

Spoed        06-15637730

Email         info@fea-verloskundigen.nl

Welkom bij verloskundigenpraktijk fea, verloskundige soest, verloskundigenpraktijk soest, soesterberg, zwanger in soest, bevallen in soest, echo in soest, verloskundigen, zwangeschap soest, vitae, verloskundigenpraktijk, bevalling, kraambed, geboorte baby, borstvoeding, badbevalling, thuisbevalling, ziekenhuisbevalling

VERLOF

HOE LANG HEB JE VERLOF? 

Je zwangerschaps- en bevallingsverlof duurt minimaal

zestien weken. Je hebt de keuze om je verlof vier of

zes weken voor de uitgerekende datum te laten ingaan.

Binnen deze termijn mag je zelf kiezen op welke dag je

verlof start. Als je eerder bevalt dan dat je verlof is

ingegaan, geldt als datum de dag van je bevalling. Je

hebt dan nog gewoon recht op 16 weken verlof. Als je

later dan de uitgerekende datum bevalt, heb je na je

bevalling recht op het aantal dagen verlof dat je in

Principe had gekozen. Je totale verlof duurt dan dus

langer dan 16 weken. Een voorbeeld: kies je voor vier

weken verlof vóór de uitgerekende datum en je bevalt

een week te laat, dan heb je toch nog recht op

12 weken bevallingsverlof. Gaat je verlof zes weken

voor de uitgerekende datum in en je bevalt twee weken

te vroeg, dan heb je nog 12 weken over van de in totaal

16 weken verlof, om van je kleine te genieten.

 

WANNEER MELDEN? 

Zwangerschapsverlof moet je minimaal drie weken van tevoren bij je werkgever melden, zodat hij dit kan regelen. Je hebt hiervoor een zwangerschapsverklaring met de vermoedelijke bevallingsdatum van je verloskundige of arts nodig. Van ons ontvang je tussen de 10e en de 20e week van je zwangerschap je zwangerschapsverklaring. Door je werkgever eerder in te lichten, blijft er nog genoeg tijd over om vervanging te zoeken en voor een eventuele inwerkperiode. Niet verplicht, wel netjes dus.

 

INKOMEN EN SALARIS 

Tijdens je verlof heb je op grond van de Wet Arbeid en Zorg recht op een uitkering ter hoogte van het Ziektewetdagloon, ofwel ongeveer 100% van je salaris. De uitkering moet uiterlijk twee weken voor de ingang van het verlof bij het UWV worden aangevraagd en kan via je werkgever of rechtstreeks door het UWV worden uitbetaald.

 

RECHTEN EN PLICHTEN 

Je mag in principe niet worden ontslagen als je zwanger bent en in de eerste zes weken na het bevallingsverlof. Als je solliciteert, mag je niet worden afgewezen vanwege je zwangerschap. Je hoeft in een sollicitatiegesprek daarom niet te melden dat je zwanger bent. Zelf ontslag nemen kan altijd, maar soms verspeel je dan je recht op een zwangerschaps- en bevallingsuitkering. Heb je een tijdelijk arbeidscontract dat tijdens het verlof afloopt, dan stopt het dienstverband gewoon op de afgesproken datum. Er is hier geen sprake van ontslag.

Je verlof gaat niet van je vakantiedagen af en de opbouw van je vakantiedagen gaat ook gewoon door. Tijdens je verlof heb je eveneens recht op vakantiegeld.

 

ZELFSTANDIGEN 

Als vrouwelijke zelfstandige heb je recht op een zwangerschaps- en bevallingsuitkering volgens de ZEZ-regeling (Zelfstandig- en zwangerregeling). Je kunt deze uitkering aanvragen bij het UWV. Je hoeft dus geen aparte premie te betalen. Meer informatie over de ZEZ-regeling is te vinden op Rijksoverheid.nl. Het aanvraagformulier en informatie over de uitvoering van de regeling kun je vinden op www.uwv.nl/particulieren.

 

VADERS EN PARTNERS 

Vaders en partners hebben recht op kort verlof om bij de bevalling te zijn en aangifte te doen bij de Burgelijke Stand. Na de bevalling heeft je man of partner bovendien recht op twee werkdagen kraamverlof, die binnen vier dagen na de bevalling opgenomen moeten worden. De werkgever dient zo snel mogelijk te worden ingelicht. Het kraamverlof kost geen vakantiedagen en wettelijk hebben zij voor die twee dagen recht op doorbetaling van 100 % van hun loon. Maar per CAO en zelfs per bedrijf kan van deze wettelijke regel worden afgeweken.

 

VROEGGEBOORTE EN ZWANGERSCHAPSVERLOF 

Bij een vroeggeboorte na 24 weken heb je altijd recht op verlof van 16 weken. Het maakt hierbij niet uit of je kindje wel of niet levend ter wereld is gekomen. Bij een bevalling voor de 24e week wordt een kindje niet levensvatbaar geacht. Je hebt daarom geen recht op zwangerschaps- en bevallingsverlof. Wél kun je aanspraak maken op een ziektewetuitkering als je ziek bent als gevolg van de zwangerschap of (vroeg)geboorte.

 

 
X

Wachtwoord

Verkeerd wachtwoord, stuur ons een mail