NIEUWS & ACTUALITEITEN

CONTACTGEGEVENS

FEA © 2014  |  Privacy Policy

TEL. 035-6010793 SPOED 06-15637730

FEA VERLOSKUNDIGEN

Beppie Benschop

Joyce van Steeg

Eveline van der Woud

 

PRAKTIJKADRES

Dalplein 61

3762 BN Soest

Telefoon     035-6010793

Spoed        06-15637730

Email         info@fea-verloskundigen.nl

Welkom bij verloskundigenpraktijk fea, verloskundige soest, verloskundigenpraktijk soest, soesterberg, zwanger in soest, bevallen in soest, echo in soest, verloskundigen, zwangeschap soest, vitae, verloskundigenpraktijk, bevalling, kraambed, geboorte baby, borstvoeding, badbevalling, thuisbevalling, ziekenhuisbevalling

WAAR BEVAL JIJ HET LIEFST?

THUIS OF ZIEKENHUIS? 

Je kunt er in Nederland thuis bevallen of in het ziekenhuis. Beval je in het ziekenhuis dan noemen ze dat een poliklinische bevalling. Een poliklinische bevalling wordt meestal niet helemaal vergoedt, vaak moet je een eigen bijdrage van rond de €450,

 

THUIS? 

Bij een thuisbevalling nemen we alles mee om een bevalling echt veilig te maken. Extra veiligheid kunnen we realiseren door onze nauwe samenwerking met de nabijgelegen ziekenhuizen en de door ons gevolgde bijscholingen in acute verloskundige zorg.

 

Hierdoor hebben we meer middelen bij de hand om de bevalling thuis nog veiliger te laten zijn. Maar ook jij kunt en moet een aantal dingen geregeld hebben om een veilige thuisbevalling te creëren. Wanneer dit niet gedaan is zijn we soms toch genoodzaakt naar het ziekenhuis te gaan.

 

Ben je zwanger van je eerste kindje dan is het belangrijk te weten dat zo’n 50% van de gewenste thuisbevallingen toch in het ziekenhuis eindigt. Dit is niet, zoals mensen soms denken, omdat er een noodsituatie ontstaat, maar meestal doordat de bevalling te langzaam gaat.

 

ZIEKENHUIS? 

Als je in het ziekenhuis wilt bevallen onder begeleiding van een verloskundige heeft dit een poliklinische bevalling. In de omgeving van Soest kun je in drie ziekenhuizen bevallen. Meander Medisch Centrum in Amersfoort, Tergooiziekenhuizen te Blaricum en het UMC in Utrecht.

 

BEDENK WAT JE WILT 

Je hoeft nog niet te beslissen waar je gaat bevallen, maar het is wel fijn om hier al een idee over te hebben. Bovendien kun je, wanneer je in het ziekenhuis wilt bevallen, naar één van de voorlichtingsavonden toe. Zo kun je kijken of het ziekenhuis bij je past.

 

Wij zullen je rond deze periode ook vragen of je al een idee hebt waar je wilt bevallen. Zo kunnen we al je vragen beantwoorden en je helpen bij je keuze.

[VEILIG: bijvoeglijk naamwoord, bijwoord]• beschermd tegen gevaarvb:in de tuin is het veilig, op straat niet• het veilig opbergen [zodat het niet zoekraakt of gestolen wordt] synoniem: geborgen tegenstellingen: gevaarlijk onveilig

home - zwanger a/z - bevallen - thuis of ziekenhuis?

 
X

Wachtwoord

Verkeerd wachtwoord, stuur ons een mail