NIEUWS & ACTUALITEITEN

CONTACTGEGEVENS

FEA © 2014  |  Privacy Policy

TEL. 035-6010793 SPOED 06-15637730

FEA VERLOSKUNDIGEN

Beppie Benschop

Joyce van Steeg

Eveline van der Woud

 

PRAKTIJKADRES

Dalplein 61

3762 BN Soest

Telefoon     035-6010793

Spoed        06-15637730

Email         info@fea-verloskundigen.nl

Welkom bij verloskundigenpraktijk fea, verloskundige soest, verloskundigenpraktijk soest, soesterberg, zwanger in soest, bevallen in soest, echo in soest, verloskundigen, zwangeschap soest, vitae, verloskundigenpraktijk, bevalling, kraambed, geboorte baby, borstvoeding, badbevalling, thuisbevalling, ziekenhuisbevalling

HUILBABY

"Ik had het gewoon nooit verwacht, na twee "gewone" baby's een baby die alles bij elkaar huilde. Niks leek te helpen. Tegelijkertijd.... als ik naar hem keek leek er ook niks met hem aan de hand te zijn. Maar oh, wat lag hij gespannen in zijn wiegje, gebalde vuistjes, rug naar achteren en huilen maar. Compleet uitgeput waren we. Hulp hebben we nooit gezocht. Tegen de tijd dat ons zoontje weer lekker in zijn vel zaten waren we allebei compleet uitgeput.

 

Toen we laatst een dvd opname van die tijd zagen en zijn huiltje weer hoorde zag je bij beide de spanning weer op het gezicht ontstaan, het zweet brak me uit. Ons zoontje is inmiddels een heel tevreden mannetje, maar vergeten zal ik het nooit meer. Waar ik nog het meest spijt van heb is dat ik geen hulp gezocht heb..."

 

MIJN KINDJE HUILT ZO VEEL... 

Twee onderwerpen die in de kraamperiode extra belicht wordt

op onze site zijn huilbaby en depressie. Reden dat we ze erop

gezet hebben is dat je moet weten dat je er niet mee door

moet blijven lopen.

 

OM WANHOPIG VAN TE WORDEN 

Een huilbaby kan tot wanhoop en uitputting van zowel de ouders als de baby leiden. Als ouder blijf je instinctmatig zoeken naar een oorzaak van het huilen. Zolang je kindje huilt kom je niet tot rust. En gevoelsmatig kun je je kindje net alleen laten, want "niemand begrijpt je kindje zo goed als jij". Ouders van huilbaby's zijn vaak ook doodmoe en zien door de bomen het bos niet meer en raken hierdoor zelf overprikkeld en gespannen. Dit heeft, ongeacht de oorzaak van het huilen, weer een negatief effect of je baby.

 

ZOEK HULP! 

Het is dus van het grootste belang dat deze cyclus doorbroken wordt. Zoek hulp en ga samen met hen zoeken wat de oorzaak is van het huilen en breng de rust weer terug in je gezin.

 

WAT KUN JE DOEN? 

૦ Geef bij familie en/of vrienden aan dat je kindje heel veel huilt en vraag iemand die je vertrouwt eens een middag op je kindje te passen, zodat jij even een time- out kunt nemen.

૦ Ontzie elkaar. Spreek af dat de ene avond de één de zorg voor je kindje heeft en de andere avond de ander, zodat je een rustmoment creëert.

૦ Neem niet adviezen van iedereen aan.

૦ Ga voor advies naar de huisarts of wanneer je er niet uitkomt neem dan contact op met ons.

 

SOORTEN BEHANDELING 

In de meeste gevallen verwdijnt excessief huilen vanzelf. Vaak zonder dat er een duidelijke oorzaak gezonden wordt. Vaak heeft een kindje erg veel baat bij een goed ritme. Er zijn verschillende therapiën voor zowel in de reguliere als in de alternatieve geneeskunde. Ga bij verdenking op een huilbaby naar de huisarts. Kom je er niet uit, neem dan contact met ons op.

 

 

 
X

Wachtwoord

Verkeerd wachtwoord, stuur ons een mail