NIEUWS & ACTUALITEITEN

CONTACTGEGEVENS

FEA © 2014  |  Privacy Policy

TEL. 035-6010793 SPOED 06-15637730

FEA VERLOSKUNDIGEN

Beppie Benschop

Joyce van Steeg

Eveline van der Woud

 

PRAKTIJKADRES

Dalplein 61

3762 BN Soest

Telefoon     035-6010793

Spoed        06-15637730

Email         info@fea-verloskundigen.nl

Welkom bij verloskundigenpraktijk fea, verloskundige soest, verloskundigenpraktijk soest, soesterberg, zwanger in soest, bevallen in soest, echo in soest, verloskundigen, zwangeschap soest, vitae, verloskundigenpraktijk, bevalling, kraambed, geboorte baby, borstvoeding, badbevalling, thuisbevalling, ziekenhuisbevalling

TIJD OM TE HERSTELLEN

Na de bevalling moet je lichaam zich herstellen.

Je lichaam heeft negen maanden voor twee

moeten zorgen. Ook heb je een bevalling

doorstaan. Het is verschillend hoe snel vrouwen

weer op de been zijn. Hoe snel dat bij jou gaat,

is afhankelijk je conditie en hoe de bevalling is

verlopen.

 

BAARMOEDER & BLOEDVERLIES 

Je baarmoeder gaat na de bevalling heel snel

kleiner worden. Direct na de bevalling zit hij

vaak rond je navel. De meeste baarmoeders

zijn aan het einde van het kraambed niet meer

voelbaar.

 

Op de plek waar de placenta vast zat aan je baarmoeder is een "wond" ontstaan,  hierdoor heb je de eerste dagen na de bevalling bloedverlies. Dit is met name het meest in de eerste paar dagen na de bevalling. Bij de meeste vrouwen is het bloedverlies op de 10e dag minimaal. Dit kleine beetje bloedverlies kan tot de 6e week na de bevalling aanhouden. Na deze periode moet het bloedverlies gestopt zijn. Zolang je nog dit eerste bloedverlies hebt mag je nog niet in bad.

 

INGESCHEURD & KNIP 

Het kan zijn dat je tijdens de bevalling ingescheurd bent of een knip hebt gekregen. Ook deze moet herstellen. Gelukkig is het weefsel wat heel snel en goed geneest. Meestal is de wond al flink geheeld in de eerste 10 dagen na de bevalling. Het kan zijn dat een stukje van de wond nog niet helemaal is dichtgegroeid. Als het goed is sluit dit stukje zich in de 6 weken na de bevalling. Blijf al die tijd goed spoelen. Laat wanneer de wond er lang over doet om te herstellen deze door ons controleren.

 

BEKKENBODEM/ BEKKENBODEMOEFENINGEN 

In de zwangerschap is het mogelijk, doordat de hormonen spierverslappend werken, dat je bij hoesten en niezen soms wat urine verliest. Dit is normaal. Ook na de bevalling kan het zo zijn dat je een tijdje moeite hebt met het ophouden van je urine. Heel soms hebben vrouwen moeite met het ophouden van ontlasting. Ook dit hersteld snel na de bevalling. Je kunt ook heel snel na de bevalling beginnen met bekkenbodemoefeningen. Het is de bedoeling dat je zes weken na de bevalling geen ernstige incontinetieklachten meer hebt. Heb je wel klachten bespreek dit dan op de nacontrole.

 

HERSTELLEN NA EEN KEIZERSNEDE 

Heb je een keizersnede gehad dan heb je een flinke buikoperatie gehad. Je zult merken dat je nog een aantal dagen flink pijn hebt aan de wond. Daarom mag je de eerste dagen  na de bevalling paracetamol nemen. Probeer ook voorzichtig weer een beetje rond te gaan lopen. Ook mag je de eerste zes weken na de bevalling niet auto rijden. Tot slot mag je de eerste zes weken geen zware dingen tillen.

 

BEKKEN

Heb je ernstige bekkenklachten gehad dan is het heel belangrijk dat je de eerste 10

dagen heel veel bedrust neemt. Vaak heb je in de zwangerschap dan al contact gehad met een fysiotherapeut. Heel soms ontstaan de klachten pas na de bevalling. Ook dan is het bij extreme klachten raadzaam om een fysiotherapeut in te schakelen. Met de doelgerichte oefeningen van de fysiotherapeut is het herstel vaak heel snel.

 

 
X

Wachtwoord

Verkeerd wachtwoord, stuur ons een mail