NIEUWS & ACTUALITEITEN

CONTACTGEGEVENS

FEA © 2014  |  Privacy Policy

TEL. 035-6010793 SPOED 06-15637730

FEA VERLOSKUNDIGEN

Beppie Benschop

Joyce van Steeg

Eveline van der Woud

 

PRAKTIJKADRES

Dalplein 61

3762 BN Soest

Telefoon     035-6010793

Spoed        06-15637730

Email         info@fea-verloskundigen.nl

Welkom bij verloskundigenpraktijk fea, verloskundige soest, verloskundigenpraktijk soest, soesterberg, zwanger in soest, bevallen in soest, echo in soest, verloskundigen, zwangeschap soest, vitae, verloskundigenpraktijk, bevalling, kraambed, geboorte baby, borstvoeding, badbevalling, thuisbevalling, ziekenhuisbevalling

GROEI ECHO

HET IS HEEL BELANGRIJK OM TE WETEN OF JE KINDJE GOED GROEIT. TWIJFELEN WE HIEROVER, OF IS ER EEN INDICATIE, DAN LATEN WE EEN GROEI ECHO MAKEN. 

 

WAT WORDT ER GEMETEN?

Bij een groei echo worden de hoofomtrek, de buikomtrek en de lengte van het bovenbeentje gemeten. Ook wordt de hoeveelheid vruchtwater gemeten.

 

HOE BETROUWBAAR IS DE ECHO? 

Iedere groei echo heeft een spreiding in de betrouwbaarheid. Gebleken is dat hoe groter je kindje is hoe onbetrouwbaarder de meting is. Met andere woorden met name bij kleine kindjes blijkt de meting betrouwbaar te zijn, maar ook hier vinden we nog een spreiding. Bij een controle bij de verloskundige voelt zij iedere keer naar de groei van je kindje. Ook hiervan is gebleken dat je hiermee niet alle te grote of te kleine kindjes opspoort. Daarom lijkt het verstandig om een groei echo te combineren met het "op de hand voelen."

 

WANNEER VIND DE ECHO PLAATS? 

Is er een specifieke indicatie dan vindt de echo plaats bij 28 en bij 34 weken. Indicaties zijn: een eerder zwaar of licht kindje, een BMI boven de 30 of (stabiele) zwangerschapsdiabetes. Is er geen indicatie dan wordt je bij 34 weken laagdrempelig een groei echo aangeboden.

 

INWENDIG OF UITWENDIG? 

Een groei echo is een uitwendige echo.

 

WAT MOET JE MEENEMEN?

De groeiecho vindt plaats bij het Prenataal Screeningscentrum. Neem je verzekeringspasje en je identiteitsbewijs mee. Neem je zwangerschapsmapje mee.

 
X

Wachtwoord

Verkeerd wachtwoord, stuur ons een mail