NIEUWS & ACTUALITEITEN

CONTACTGEGEVENS

FEA © 2014  |  Privacy Policy

TEL. 035-6010793 SPOED 06-15637730

FEA VERLOSKUNDIGEN

Beppie Benschop

Joyce van Steeg

Eveline van der Woud

 

PRAKTIJKADRES

Dalplein 61

3762 BN Soest

Telefoon     035-6010793

Spoed        06-15637730

Email         info@fea-verloskundigen.nl

Welkom bij verloskundigenpraktijk fea, verloskundige soest, verloskundigenpraktijk soest, soesterberg, zwanger in soest, bevallen in soest, echo in soest, verloskundigen, zwangeschap soest, vitae, verloskundigenpraktijk, bevalling, kraambed, geboorte baby, borstvoeding, badbevalling, thuisbevalling, ziekenhuisbevalling

WEEKENDDIENST

WEEKENDDIENST

 

Altijd prettig om voor je weekenddienst nog even een ochtendje spreekuur te hebben. Zo zie je de hoogzwangere dames van onze praktijk nog even. Vandaag komt Jolanda binnen. Superhoogzwanger en…. helemaal klaar ermee. De afgelopen week heeft ze al een nacht opgelopen met weeen, die (duidelijk) net niet doorzette, heeft ze de kinderen al een keertje naar de oppas gebracht en heeft ze de slijmprop verloren… maar bevallen ho maar.

 

“Ik vind alles best,” zucht Jolanda, “als ik maar geen 42 weken wordt. “Ik zou opzien tegen een inleiding, het lijkt me echt verschrikkelijk!” “Nou nou, sputter Mark naast haar, zo erg is het toch niet.” De kans om nog iets anders uit te brengen krijgt hij niet. “Ja! Roept Jolanda hem toe, zo erg is het wel! Ik begrijp Jolanda wel, op de een of andere manier heb je toch altijd een beeld van je bevalling in je hoofd, en als dat plannetje dan helemaal in duigen lijkt te vallen omdat je lichaam dan maar geen weeen krijgt voelt dat alles behalve relaxed. En probeer dat maar eens te relativeren met al die hormonen in je lijf. En hoe goed ik Mark ook begrijp, is het niet verstandig om hier tegenin te gaan. “Zal ik gewoon eens kijken of je te strippen bent, opper ik.” Een inwendig onderzoek kan zoveel duidelijkheid geven.

 

En als het ook nog lukt om te strippen dan hebben we dubbele winst. “Drie centimeter!, roep ik, je hebt als drie centimeter! “Ik kan me voorstellen dat je een onrustige week hebt gehad, je lijf is al hartstikke druk bezig geweest. Ook krijgt Jolanda van het strippen meteen een goede wee. Ik voel het hoofdje mooi naar beneden zakken. “Je bent hartstikke toe aan bevallen hoor.” Opgelucht stapt Jolanda van de onderzoeksbank af, nu alleen nog weeen zeg ik, maar maak je echt geen zorgen, ook al komen ze niet meteen, dit duurt vast niet lang meer. Als er nou niks gebeurt kom ik maandag weer bij je langs om je nogmaals te strippen, maar ik heb goede hoop je eerder te zien…. in mijn weekenddienst.

 

Als ik in de avond terugrij van de overdracht denk ik nog even aan Jolanda…. kom maar op met die weeen denk ik….” en gelukkig, het strippen heeft geholpen. De volgende dag bevalt Jolanda razensnel van een prachtige zoon, aangepakt door zijn vader. Welkom klein mannetje!

 

 
X

Wachtwoord

Verkeerd wachtwoord, stuur ons een mail