NIEUWS & ACTUALITEITEN

CONTACTGEGEVENS

FEA © 2014  |  Privacy Policy

TEL. 035-6010793 SPOED 06-15637730

FEA VERLOSKUNDIGEN

Beppie Benschop

Joyce van Steeg

Eveline van der Woud

 

PRAKTIJKADRES

Dalplein 61

3762 BN Soest

Telefoon     035-6010793

Spoed        06-15637730

Email         info@fea-verloskundigen.nl

Welkom bij verloskundigenpraktijk fea, verloskundige soest, verloskundigenpraktijk soest, soesterberg, zwanger in soest, bevallen in soest, echo in soest, verloskundigen, zwangeschap soest, vitae, verloskundigenpraktijk, bevalling, kraambed, geboorte baby, borstvoeding, badbevalling, thuisbevalling, ziekenhuisbevalling

EEN BEVALLING UIT HET BOEKJE

EEN BEVALLING UIT HET BOEKJE

 

EEN VERHAAL UIT ONZE PRAKTIJK 

'Hoe lang ik dit werk ook al doe, het maakt niks uit. Elke bevalling blijft een wonder. Iedere baby die ik aanpak, ik voel letterlijk als allereerste nieuw leven in mijn handen... die eerste ademteug, de wereldprestatie van de moeder. Het maakt mij tekens weer bescheiden en gloeiend van trots....'

 

DIENST 

De nacht is stil, tot de telefoon gaat. Het is Jeroen, de man van Emma. De bevalling is begonnen. Emma, zwanger van haar 2e kindje, werd een uur geleden wakker met weeën en nu, een uur later, zetten ze door. Als ik mijn bed uitstap kijk ik nog even op de wekker 02:00. Tijd om aan de slag te gaan.

 

DE BEVALLING IS BEGONNEN 

Twintig minuten later sta ik voor de deur van Jeroen en Emma. Jeroen doet de deur enthousiast open. Ook Emma ziet er nog helder uit. Net wanneer ik beide begroet krijgt Emma weer een wee. Emma blijkt 3 centimeter te hebben. Ik besluit alles klaar te zetten voor de bevalling. Kan ik ondertussen in de gaten houden hoe het met de weeën gaat.  

 

FLINKE  WEEEN! 

Dan gaat het snel. Emma gaat steeds serieuzer de weeën te lijf. Om drie uur besluiten we de kraamzorg te bellen. Dit kan niet lang meer duren. Enkele minuten nadat de kraamzorg is gearriveerd dient de eerste perswee zich aan en om 10 minuten over 4 mag Emma gaan persen.

 

PERSEN. 

Nu komt het op Emma aan. De kunst is om mee te gaan met de persweeën en dat doet ze! Uit alle kracht pers ze mee en het duurt dan ook niet lang tot ik Emma instrueer te zuchten. Het hoofdje is bijna geboren. Emma ziet het en voelt het. Ook Jeroen roept enthousiast mee.

 

WELKOM JENS! 

Twintig minuten na de eerste perswee horen we het gehuil van de nieuwe wereldburger. Het is een jongen en hij laat flink van zich horen. Opgelucht en trots pakt Emma haar zoon aan. Welkom Jens!  

 

 

 

 
X

Wachtwoord

Verkeerd wachtwoord, stuur ons een mail