NIEUWS & ACTUALITEITEN

CONTACTGEGEVENS

FEA © 2014  |  Privacy Policy

TEL. 035-6010793 SPOED 06-15637730

FEA VERLOSKUNDIGEN

Beppie Benschop

Joyce van Steeg

Eveline van der Woud

 

PRAKTIJKADRES

Dalplein 61

3762 BN Soest

Telefoon     035-6010793

Spoed        06-15637730

Email         info@fea-verloskundigen.nl

Welkom bij verloskundigenpraktijk fea, verloskundige soest, verloskundigenpraktijk soest, soesterberg, zwanger in soest, bevallen in soest, echo in soest, verloskundigen, zwangeschap soest, vitae, verloskundigenpraktijk, bevalling, kraambed, geboorte baby, borstvoeding, badbevalling, thuisbevalling, ziekenhuisbevalling

ALLES VOOR DE EERSTE HARTSLAG!

A HEARTBEAT AWAY

 

ALLES voor de eerste hartslag!

 

Het blijft een moment van kippenvel, of je nu voor het eerst als stagiaire meeloopt of al jaren als verloskundige werkt, de eerste hartslag. Kippenvel elke keer weer. Maar soms is het horen van de eerste hartslag extra speciaal.... zoals bij Marijke.

 

Voor Marijke was zwanger worden heel bijzonder, na jaren proberen was ze, na een lang traject van vruchtbaarheidsbehandelingen zwanger. Na de geboorte van haar eerste kindje kwam het verlangen naar een tweede. Een nieuw traject van vruchtbaarheidsbehandelingen startte. Eén met veel hormonen, medicijnen, hoop, wanhoop en verdriet. Soms de vreugde van een positieve test, maar dan ook het verdriet wanneer de zwangerschap eindigde in een miskraam. Iedere stap volgde we mee.

 

Tot op een dag de test weer positief was. Niemand durfde te juichen. Na een voorzichtige felicitatie, volgde een periode van afwachten....

 

De eerste positieve berichten kwamen bij 8 weken, toen bij de echo een prachtig kloppend hartje te zien was. De eerste mijnpaal was geweest. En zo zat Marijke iets meer dan 2 weken later bij collega Florine op haar spreekuur. Florine nam uitgebreid de tijd om alle belangrijke vragen te stellen, mat Marijke’s bloeddruk en.... ging op zoek naar de de hartslag van de baby.

 

Nu is het vinden van de hartslag bij 10 weken een hele klus. Er is een grote kans dat het kindje nog te klein is en we het hartje nog niet kunnen horen. Maar Florine en Marijke hadden hun hoop op het doptoneapparaatje gezet en na veel geruus..... hoorde ze in de verte het hartje kloppen!

 

Meer dan ooit was het een kippenvelmoment, na al deze jaren was het gelukt, een klein kindje was driftig aan het groeien.... leven! Marijke pinkte een traan weg, en Florine opperde.... “konden we het nu maar laten horen aan Joost.”

 

Marijke was niet in het bezit van een smartphone waar je de hartslag makkelijk even mee kan opnemen, en een mobiele telefoon stoort het doptoneapparaat, dus even daarmee bellen was er niet bij, maar Joost MOEST hier getuige van zijn. “Ik weet het,” riep Florine ineens, “we bellen gewoon met de vaste lijn.” “Goed idee,” riep Marijke. Enkele minuten later belde Marijke Mark enthousiast op, “Mark dit moet je horen.”

 

Nadeel van onze vaste lijn is alleen..... dat die niet verplaatsbaar is. Om Joost getuige te laten zijn van de eerste hartslag, moest Marijke achter het bureau, op de grond gaan liggen. Maar Florine en Marijke waren het 100% eens, alles voor dit moment. Marijke ging op de grond gaan liggen, Florine zat er gehurkt bij en Joost.... Joost was getuige van de eerste hartslag van zijn kindje. Helemaal tevreden met de slimme actie keken Florine en Marijke elkaar in deze bijzondere positie aan, toen ze plotseling de deur van de onderzoekskamer hoorde opengaan, collega huisarts wilde de praktijk afsluiten en keek verschrikt naar de twee vrouwen achter het bureau. “Fijne avon”.... “ALLEMENSEN wat is hier aan de hand, is er iemand onwel geworden......, moet ik hulp halen?”

 

Twee rode hoofden kwamen boven het bureau uit. Ehhh.... nee hoor..... het is niet wat je denkt.... ehm... ik bedoel, ehhh.....stotterde Florine.... “Gaat het?” Hoorde Marijke Mark door de telefoon zeggen..... “ “Ja,” riep Marijke, met ontblootte buik.... Tja..... verontschuldige Florine.... Het duurde even voor onze collega begreep wat hier gebeurde. “Gefeliciteerd!”, riep hij. Toen barste iedereen in lachen uit.....

 

ALLES voor de eerste hartslag!

 

 
X

Wachtwoord

Verkeerd wachtwoord, stuur ons een mail