NIEUWS & ACTUALITEITEN

CONTACTGEGEVENS

FEA © 2014  |  Privacy Policy

TEL. 035-6010793 SPOED 06-15637730

FEA VERLOSKUNDIGEN

Beppie Benschop

Joyce van Steeg

Eveline van der Woud

 

PRAKTIJKADRES

Dalplein 61

3762 BN Soest

Telefoon     035-6010793

Spoed        06-15637730

Email         info@fea-verloskundigen.nl

Welkom bij verloskundigenpraktijk fea, verloskundige soest, verloskundigenpraktijk soest, soesterberg, zwanger in soest, bevallen in soest, echo in soest, verloskundigen, zwangeschap soest, vitae, verloskundigenpraktijk, bevalling, kraambed, geboorte baby, borstvoeding, badbevalling, thuisbevalling, ziekenhuisbevalling

BORSTVOEDING EN WERK

JE VERLOF IS AFGELOPEN. HOE NU VERDER?

BRON: VOEDINGCENTRUM.NL

Het combineren van borstvoeding en werken kan best lastig zijn. Maar bedenk dat het de investering voor je kind waard is: hij kan zo lang mogelijk genieten van de voordelen van de moedermelk. Hoe combineer je borstvoeding met je werk, en welke rechten heb je?

Veel vrouwen ervaren dat de borstvoeding tijdelijk wat terugloopt zodra ze weer gaan werken. Dat kan komen doordat het werk extra energie vraagt. Daarnaast kan het zijn dat de baby rond de derde maand ook weer wat vaker om de borst gaat vragen. Dit is normaal. Ook stress, ziekte, het scheiden van moeder en kind kan zorgen voor het teruglopen van de melkproductie.

 

Als je borsten veranderen en minder vol voelen, denken veel moeders dat de melkproductie afneemt. Dat is in de meeste gevallen niet zo.

 

Bij twijfel over je melkproductie kun je op het consultatiebureau je baby laten wegen en advies vragen aan een lactatiekundige. Neem in ieder geval meer rust en aandacht voor jezelf, drink voldoende en leg de baby zo vaak mogelijk aan als je thuis bent. Dat helpt om de melkproductie op gang te houden.

 

Deel je ervaringen ook met andere voedende moeders, die kunnen je steunen en motiveren.  

 

Een paar tips voor het combineren van borstvoeding en werk:

Regel kinderopvang in de buurt van je werk, zodat je je kind daar kunt voeden.

Laat je kind brengen op je werk om te voeden.

Of als je dicht bij je werk woont: ga naar huis om je kind te voeden.

Als borstvoeding alleen niet lukt, combineer dan borst- en flesvoeding

 

 
X

Wachtwoord

Verkeerd wachtwoord, stuur ons een mail