NIEUWS & ACTUALITEITEN

CONTACTGEGEVENS

FEA © 2014  |  Privacy Policy

TEL. 035-6010793 SPOED 06-15637730

FEA VERLOSKUNDIGEN

Beppie Benschop

Joyce van Steeg

Eveline van der Woud

 

PRAKTIJKADRES

Dalplein 61

3762 BN Soest

Telefoon     035-6010793

Spoed        06-15637730

Email         info@fea-verloskundigen.nl

Welkom bij verloskundigenpraktijk fea, verloskundige soest, verloskundigenpraktijk soest, soesterberg, zwanger in soest, bevallen in soest, echo in soest, verloskundigen, zwangeschap soest, vitae, verloskundigenpraktijk, bevalling, kraambed, geboorte baby, borstvoeding, badbevalling, thuisbevalling, ziekenhuisbevalling

BEKKENKLACHTEN

HOE ONTSTAAT HET? 

Ongeveer de helft van de zwangeren heeft in de zwangerschap rugpijn of bekkenpijn. Dit wordt mede veroorzaakt door de zwangerschapshormonen. Je bekken "verweekt" als je zwanger bent. Dat wil zeggen rond je schaambotje en onderin je rug komt je bekken losser te zitten, met als gevolg dat je minder steun en soms meer pijn aan je bekken hebt. Ook heb je door de groeiende baarmoeder vaak dat je rug holler wordt.

 

IEDEREEN ERVAART HIER ONGEMAK VAN. 

Omdat het bekken bij iedereen verweekt, heeft ook eigenlijk iedereen wel pijn aan het bekken. Dit hoort bij de zwangerschap. Merk je echter dat de pijn je in toenemende mate belemmerd off steeds erger wordt dan is het belangrijk dat je er wat mee doet. Een bekende therapievorm voor bekkenklachten is die van Cecille Rost, fysiotherapeute die zelf in ernstige mate last van bekkenklachten heeft gehad. Op haar site staan verschillende oefeningen die je kunnen helpen.

 

DE FYSIOTHERAPEUT. 

Helpen de oefeningen niet dan is het verstandig contact op te nemen met een fysiotherapeut. Deze kan jouw persoonlijk tips en oefeningen geven om de klachten te stabiliseren of verminderen. Bijna altijd worden een aantal behandelingen door je verzekeraar vergoedt. Meldt het altijd bij ons dan kunnen wij je verder adviseren.

 

 
X

Wachtwoord

Verkeerd wachtwoord, stuur ons een mail